Música
Cultura 23/08/2015

Més de 4.000 espectadors han passat pel Festival Internacional de Música Pau Casals

La 35a edició del certamen del Vendrell, que ha programat setze concerts en sis setmanes, ha omplert el 70% de les localitats

Acn
2 min
Un dels concerts del Festival Internacional Pau Casals

El VendrellMés de 4.000 espectadors han assistit a algun dels setze concerts programats en la 35a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals, que va tancar portes aquest dissabte a la nit amb un concert de l'orquestra Berg, de Praga. Durant sis setmanes, el Vendrell ha acollit propostes d'un nivell musical molt alt, entre els quals ha destacat el recital del músic israelià Amid Peled, que va tornar a fer sonar el violoncel que va pertànyer al compositor català. El director del festival, Juli Grandia, ha destacat que l'edició d'enguany confirma la recuperació de públic, que cada cop té un perfil més jove. El responsable del certamen ha explicat que s'han venut prop d'un 70% de les localitats disponibles.

Nou dels concerts programats els han protagonitzat intèrprets de formacions catalanes i els altres set són estrangeres, de països com el Japó, Israel, la República Txeca i els Estats Units. El director del festival, Juli Grandia, ha destacat que el programa ha brindat un repertori musical "de molt nivell", amb la interpretació d'obres poc habituals, com ara les 'Metaformosis' de Richard Strauss o el concert per doble corda de Josep Vila i Casañas.

El públic torna a créixer

L'organització apunta que es consolida la recuperació de públic des de l'esclat de la crisi, amb un 70% d'ocupació mitjana als concerts i més de 4.000 entrades venudes. Grandia ha explicat que continuen captant un públic cada cop més jove, malgrat que aquest perfil mostra nous hàbits, és més reticent a abonar-se al festival i prefereix seleccionar més els concerts que vol veure.

"Hem observat que la crisi no ha estat només econòmica, sinó també de valors, i hem d'intentar recuperar el fet que anar a un concert sigui un valor cultural vigent", ha reivindicat el responsable del festival dedicat a Pau Casals. Amb vista a la pròxima edició, l'organització vol consolidar la presència de l'Orquestra da Camera, formada per músics catalans que viuen a l'estranger, i la de la Camerata XXI, incidint sempre en el protagonisme del violoncel.

stats