Música i art digital
Cultura 11/11/2022

El Festival MIRA aplega música electrònica i una cúpula d'art immersiu

Orbital i Squarepusher, entre els noms de la programació musical

Xènia Ballesteros Quicios
2 min
"Entropía" MIRA Festival d'Arts Digitals

BarcelonaEl MIRA (Festival d'Arts Digitals de Barcelona) celebra l'onzena edició els dies 11 i 12 de novembre i estrena seu a la Fira de Montjuïc. El festival, enfocat en la intersecció entre l'art i la cultura digital, vol acostar el públic assistent a diversos camps creatius. Ofereix obres i espectacles d'una gran varietat de disciplines, entre les quals instal·lacions d'art digital, concerts de música electrònica i propostes artístiques. Disposarà d'un espai de 12.000 m², el doble que tenia fins ara. També amplia els horaris amb més de 12 hores diàries d'activitats i una programació amb més de 50 artistes. En aquesta edició recupera tots els formats que el defineixen: espectacles audiovisuals, concerts en directe, instal·lacions artístiques, projeccions, galeries d'art i sessions de DJ.

L'escenari principal acull espectacles audiovisuals de gran format en directe, i un segon escenari programa concerts i sessions de DJ. A més, ofereix propostes innovadores com una cúpula de 360 graus dedicada a projectes immersius.

'Dome 360º'
'Conference'

Proposta artística

Entre les diferents actuacions destaca l’espectacle audiovisual de Squarepusher, un dels precursors del drum & bass de principis dels noranta. També hi actuarà el duo britànic Orbital, uns altres veterans de la música electrònica dels anys noranta, que celebrarà el 30è aniversari amb el llançament de l'àlbum 30 something, i el també duo de techno Voices From The Lake.

La Digital Art Gallery, sota el títol Síntesi d'un món fèrtil, presentarà una selecció de cinc obres audiovisuals i dues instal·lacions que exploren diverses problemàtiques al voltant de la relació entre la natura i la tecnologia, observant el rol de l'art per entendre aquestes tensions. D'altra banda, Maxime Houot, un dels creadors, presentarà un espectacle de llums làser.

"This is Mira"
stats