Cultura 17/02/2021

Escolta en exclusiva el nou disc de Fetus, 'Sota, cavall i rei'

El grup de la Bisbal adapta el cançoner de Jaume Arnella al punk

1 min
El trio bisbalenc Fetus.

BarcelonaFetus i Jaume Arnella en joiosa germanor. O com el grup de la Bisbal entra a la taverna per interpretar de la manera més salvatge les cançons del cronista-trobador del dia a dia, tal com el descrivia l'enyorat Jordi Fàbregas. Això és Sota, cavall i rei, el disc que publica el segell BankRobber el 19 de febrer però que ja podeu escoltar en exclusiva a l'ARA. Tot plegat, un projecte que s'estrenarà en directe el 20 de març al Centre Artesà Tradicionàrius, a la programació conjunta dels festivals Tradicionàrius i Barnasants. El disc, produït per Joan Colomo, és un homenatge "accelerat i distorsionat" al cançoner de "l’últim joglar català". De fet, l'homenatge és tan explícit que la portada dissenyada per Roger Pelàez està inspirada en la del disc Cançons de vi i de taverna (1976), de Jaume Arnella.

L'electricitat manté el lligam amb els discos anteriors dels Fetus, els vibrants L’epicentre del fangar (2017) i Terra cuita (2019), alhora que potencia des del respecte cançons com És ara amics, és ara, Les rondes de vi, Romanço d'en Quico Sabaté i Fèlix i les meravelles, que sonen com si The Pogues i The Jam muntessin una festa en una taverna de la Bisbal en comptes d'un pub de Dublín o un local sindical de Londres.

Aquest cop, el trio format per Adrià Cortadellas (veu i guitarra), Telm Terradas (baix) i Adrià Jiménez (bateria) compta amb la col·laboració del guitarrista Jordi Anticó i del teclista Guille Caballero (Els Surfing Sirles, Chaqueta de Chándal), a més de la participació de Genís Bou (saxo), Marina Feliu (trompeta), Jordi Terrades (clarinet) i Gemma Pagès (flautes irlandeses).

Videoclip
stats