ART
Cultura 21/09/2018

Una fotografia única del jove Picasso, a subhasta

Surt a la venda a Balclis per una licitació mínima de 1.200 euros

Ara
1 min
Picasso photographe: 1901-1906

BarcelonaLa casa de subhastes barcelonina Balclis ha posat a la venda una fotografia inèdita de Pablo Picasso envoltat d’amics, datada del 1901 i d’un autor anònim. En la imatge es pot observar un Picasso de 20 anys acompanyat de Pere Mañach, el primer marxant de l’artista, i Antonio Torres Fuster, un pintor tarragoní, al Boulevard Clichy de París, un dels estudis on es va instal·lar durant la seva joventut.

La fotografia està plena de curiositats històriques, com el retrat de Francisco Iturrino que es veu darrere dels protagonistes de l’escena. L'obra va ser pintada pel mateix Picasso, però la va eliminar quan va pintar-hi a sobre la reconeguda obra 'L’acròbata de la bola', que es troba al Museu Pushkin de Moscou. L'altre exemplar que es coneixia fins ara, que va ser cedit pels hereus de Torres, està exposat al Museu Picasso de París. En el revers de l'obra es pot llegir una inscripció amb els noms dels protagonistes.

L'exclusivitat de la peça i el valor històric li han donat una licitació base de 1.200 euros. Tot i que la subhasta és en línia, la fotografia es pot visitar a la casa Balclis, a Barcelona, fins al 30 de setembre.

stats