Cultura 22/06/2016

La Fundación Telefónica diposita 33 pintures cubistes al Museu Reina Sofia

Ara
1 min
Una de les obres cubistes que la Fundación Telefónica ha dipositat al Museu Reina Sofia, 'La finestra dels turons', de Juan Gris

BarcelonaLa Fundación Telefónica ha dipositat al Museu Reina Sofia durant cinc anys renovables 33 obres cubistes d'artistes com Juan Gris, María Blanchard, Louis Marcoussis, André Lothe, Gleizes, Metzinger, Barradas, Vicente Huidobro i Torres-García. Es tracta d'una de les col·leccions cubistes més importants de l'Estat i permetrà reforçar les sales del museu dedicades a la ruptura cubista de l'espai.

Amb aquest dipòsit ja són 60 les obres de la Fundación Telefónica que estan exposades al Reina Sofia. Aquestes obres permetran que el museu exhibeixi artistes que fins ara no estaven representats a la col·lecció, com Huidobro, Louis Marcoussis i Metzinger.

Cinc de les obres del dipòsit són de Juan Gris. Els nous treballs de l'artista que ingressen al Reina Sofía permetran explicar amb més amplitud la influència que va tenir en les avantguardes espanyoles i llatinoamericanes.

stats