Cultura 06/10/2014

La Fura dels Baus reversiona 'L'holandès errant' a l'Òpera de Lió

L'espectacle, dirigit per Àlex Ollé, proposa una relectura de la llegenda creada per Wagner, compositor a qui adapta per segona vegada

Ara
1 min
Imatge promocional de 'L'holandès errant' / Òpera de Lió

BarcelonaÀlex Ollé torna a l'Òpera de Lió el pròxim 11 d'octubre amb 'L'holandès errant', en una adaptació on el mar, la metàfora central, s'ha assecat. Aquesta és la segona posada en escena d'una obra de Wagner del director de La Fura dels Baus després de 'Tristan et Isolde' (2011), amb una relectura de la llegenda que presenta el famós vaixell embarrancat en un desert de surrealisme industrial. El muntatge de 'L'holandès errant' tindrà direcció musical de Kazushi Ono.

La Fura dels Baus pretén tornar el realisme a la història, adaptant les emocions que aquesta transmet al públic actual, però preservant el sentiment romàntic de l'absolut, sense trencar amb el missatge: enfrontar l'espectador al racionalisme de l’home modern i l’univers màgic de l’home arcaic.

La polèmica que susciten les obres Wagner també es troba en aquesta nova posada en escena. 'L'holandès errant', fruit de l'època jovenívola del compositor, ha obligat alhora a Ollé a reflexionar sobre algunes de les qüestions centrals de l'obra: podria succeir, encara avui, una història com aquesta? On podria la vida tenir tan poc valor fins al punt que la mort, al seu costat, no sigui necessàriament una mala opció?

stats