ADÉU A UN ESCRIPTOR
Cultura 18/04/2014

Gabriel García Márquez serà incinerat en un acte privat de la família a Mèxic

No se celebrà cap cerimònia religiosa i dilluns a la tarda se li farà un homenatge al Palau de Belles Arts de la capital mexicana

Efe
1 min
Gabriel García Márquez, l’Homer de l’Amèrica Llatina

MèxicEl cos de l'escriptor colombià Gabriel García Márquez, mort aquest dijous als 87 anys, serà incinerat "en privat" a Mèxic i el dilluns a la tarda se li farà un homenatge al Palau de Belles Arts de la capital mexicana, segons han informat fonts oficials. Ho ha donat a conèixer la directora de l'Institut Nacional de Belles Arts (INBA), María Cristina García Cepeda, en un comunicat que ha llegit en nom de la família a la porta de la casa del Nobel de literatura, al sud de la capital mexicana.

"El Consell Nacional per a la Cultura i les Arts [Conaculta], a petició de la família de Gabriel García Márquez, informa que les restes de l'escriptor seran incinerades en privat", ha dit García Cepeda, que ha afegit que no se celebrarà cap cerimònia religiosa.

Ha acompanyat la directora de l'INBA Jaime Abello, director general de la Fundació Gabriel García Márquez, que ha afirmat que aquesta és l'única informació que es donarà públicament sobre la mort de l'escriptor colombià. Abello ha convidat els nombrosos periodistes i mitjans de comunicació que s'han congregat a l'exterior de la casa de l'escriptor a retirar-se i deixar descansar la família.

stats