Cinema
Cultura 30/10/2018

Godard, Koreeda i Lacuesta, grans noms de la 8a edició del Most Festival

Inaugurarà el certamen 'Vision', de Naomi Kawase

èric Salat
2 min
'Vision'

BarcelonaEls films de Jean-Luc Godard, Hirokazu Koreeda i Isaki Lacuesta aterren a la 8a edició del Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, que tindrà lloc del 8 al 18 de novembre a Vilafranca del Penedès, i del 28 de novembre al 2 de desembre al Priorat, en què es projectaran més de 70 llargs i curtmetratges distribuïts en quatre seccions.

El festival arrencarà amb 'Vision', la nova pel·lícula de la directora japonesa Naomi Kawase, protagonitzada per Juliette Binoche, que es podrà veure a la secció Gran Reserva, el plat fort del festival. Aquest compta amb 6 títols de preestrena a Catalunya, entre els quals hi ha els guanyadors del Festival de Canes 'El libro de imágenes', de Jean-Luc Godard, i 'Un asunto de familia', de Hirokazu Koreeda; el vencedor del Festival de Sant Sebastià, Isaki Lacuesta, amb 'Entre dos aguas'; el documental de Ramon Tort 'Andrea Motis, la trompeta silenciosa', i 'Non-fiction', una comèdia d'Oliver Assayas que tancarà el recull.

A la secció Collita competiran més de 37 films de tot el món, com 'Revolución líquida' de Clara Isamat, guanyadora de l'edició del 2016, que ens acosta a l'ofici de sommelier; '40 hectàrees, la terra i el pagès', un documental de Pep Puig que reivindica la figura del pagès que treballa la vinya en ple segle XXI, i 'Grand Cru', que segueix un reconegut vinicultor durant un any en què viu una collita nefasta.

Entre els 29 curtmetratges de la secció Brot destaquen 'Xisca' de Sergi Lara, 'Background' de Toni Bestard i 'Nenamagat' de Pol Rodríguez. El festival es complementa amb un apartat per als més menuts, el Mini Most, amb cinema d'animació. Paral·lelament es projectarà un cicle de pel·lícules de Suïssa, el país convidat d'enguany.

stats