Música
Cultura 17/01/2020

La responsable dels Grammy, Deborah Dugan, destituïda deu dies abans de la gala

Dugan va ser nominada fa tan sols cinc mesos i ha estat acomiadada per "mala conducta"

Agències
1 min
Deborah Dugan

BarcelonaDeborah Dugan, nominada fa tan sols cinc mesos, ha estat destituïda de forma fulminant quan falten deu dies perquè se celebri l'entrega dels premis Grammy. La decisió l'ha pres la junta directiva després d'una denuncia de "mala conducta" i dues investigacions que es van fer de forma independent. La que ja és l'expresidenta i exconsellera delegada de l'Acadèmia, es va convertir l'1 d'agost en la primera dona al capdavant de la institució. De moment, el director de la junta directiva, Harvey Mason Jr, assumirà les funcions de president i director executiu.

Segons l'Acadèmia, la decisió de destituir Dugan de manera tan immediata es va prendre perquè la denúncia, de la qual no s'han donat gaires detalls, només que la va fer una persona de dins la institució, era "preocupant": "La junta va decidir que aquesta acció era necessària per restaurar la confiança dels membres de l'Acadèmia, reparar la moral dels treballadors i permetre que es concentri en la seva missió d'ajudar els creadors musicals".

Dugan va substituir Neil Portnow, que va protagonitzar una polèmica el 2018 quan, davant les crítiques per manca de dones a la institució, va insinuar que elles "haurien de fer-se notar més" a la indústria. La 62a edició dels Grammy tindrà com a mestra de cerimònies Alicia Keys, i també inclourà l'actuació de Rosalía, nominada com a millor nova artista.

stats