Cultura
Cultura 13/05/2015

Murakami tanca el seu consultori on-line i en farà un llibre

En quatre mesos, el novel·lista ha rebut gairebé 37.500 missatges. En publicarà entre 400 i 500 en format paper al juliol, i uns 3.500 en llibre electrònic

Efe
2 min
Tot passa i tot es repeteix

TòquioPer posar punt i final al consultori "online" en què ha treballat més de tres mesos, l'escriptor Haruki Murakami ha anunciat que publicarà un llibre amb una selecció del contingut del portal digital, que tanca aquest dimarts definitivament. L'obra, titulada igual que el consultori, 'Murakami san no Tokoro' ('L'espai del senyor Murakami'), contindrà entre 400 i 500 dels gairebé 37.500 missatges que el literat va rebre després de l'obertura de la plataforma a mitjans de gener. El llibre sortirà a la venda a finals de juliol al Japó, segons ha anunciat Murakami en el seu missatge de comiat.

A més d'una edició rústica, l'autor de 'Tòquio blues' llançarà un llibre digital que inclourà més de 3.500 missatges del consultori. "És el primer llibre digital per a mi i per això es tracta d'una versió especial", ha dit l'escriptor de 66 anys, que ha decidit crear l'edició motivat per l'elevat nombre de comentaris. Després de tres mesos contestant als dubtes, inquietuds i curiositats dels lectors, Murakami es declara "cansat com si hagués corregut una marató de 100 quilòmetres", però joiós d'haver compartit l'experiència amb els seus seguidors. "No crec que pugui repetir-ho, si he de fer-ho de nou, em moro", ha confessat l'autor de la trilogia '1Q84'.

En el temps que ha estat obert el consultori, Murakami ha contestat a comentaris de diversa temàtica, des de música i cinema, fins als constants rumors sobre la seva candidatura al Nobel de Literatura o la seva relació d'amor-odi amb els gats, el seu animal favorit. "Tinc només un cos i els meus ulls ja estan cansats", ha escrit l'autor de 'Kafka a la platja' en senyal de disculpa. Més tard ha afegit que llegirà tots els comentaris acumulats perquè és la seva "responsabilitat".

stats