LA SUGGERIDORA
Cultura 07/09/2016

'Hot dogs' amb estrella Michelin, l’impressionista sensual i Wildlife Photographer of the Year

Regina Rodríguez Sirvent
2 min
Hot dogs amb estrella Michellin, l’impressionista sensual i Wildlife photographer of the year

La intimitat (gairebé) inaccessible

Wildlife Photographer of the Year

Wildlife Photographer of the Year

CosmoCaixa (Barcelona)

Fins a l’11 de setembre

A 'La vida secreta de Walter Mitty' Sean Penn és un fotògraf-heroi de la revista 'Life' que viatja pel món accedint als moments més íntims de la natura. En una escena amb Mitty (Ben Stiller) després de moltes hores d'espera, apareix el gat fantasma, la bèstia que mai es deixa veure. I decideix no fer la foto "perquè hi ha coses boniques que no volen atenció". Per sort, no tots els fotògrafs pensen com Mitty i ens regalen moments d'una bellesa brutal i desconeguda. Un centenar d'exemplars seleccionats d'entre –atenció– 40.000 fotografies de professionals de tot el món pel Museu d'Història Natural de Londres. Imatges que són una finestra a un món només accessible per als millors i que no només ens ensenya la intimitat preciosa de la fauna, sinó el perill que suposa que nosaltres, els humans, visquem al seu mateix planeta.

L'impressionista sensual

Renoir entre dones. De l'ideal modern a l'ideal clàssic

Fundació Mapfre (Barcelona)

Del 17 de setembre al 8 de gener

Com veia Renoir les dones? En va pintar de parisenques i modernes, de nues i com a figura maternal. Al 'Ball al Moulin de la Galette' la pinta quotidiana: és un diumenge a la tarda al –sorpresa– Moulin de la Galette del barri de Montmartre, i plasma un dels rituals preferits de la classe treballadora francesa de finals del segle XIX, mudar-se per menjar 'galettes' fins al vespre. Una escena que es va convertir en una de les icones de l'impressionisme i que després de 100 anys ha tornat a visitar Barcelona.

'Hot dogs' amb estrella Michelin

Please don’t tell Barcelona

Please don’t tell Barcelona

Banker’s Bar, Hotel Mandarin Oriental (Barcelona)

De l'1 al 30 de setembre

Els que arriben a la 5a Avinguda i demanen el 'hot dog' que somien des que van veure 'Sol a casa 2' es deprimeixen perquè –sorpresa– no val un duro. Ara bé, els que s'oferiran acompanyant els còctels de la millor cocteleria de Nova York són una altra cosa, tan diferents que és injust comparar-los. La fórmula i el superlocal on els trobareu no caben en aquestes línies, però els autors sí: Roca, Ruscalleda, León, Adrià i Acurio. (I el preu, amb fracció per a beneficència, tampoc serà el mateix, esclar.)

stats