Cinema
Cultura 19/06/2012

Hugh Jackman transforma el Conillet de Pasqua en un heroi d'acció

L'actor australià presenta a Barcelona 'El origen de los guardianes', un film d'animació sobre un grup de superherois format per personatges de contes de fades

Efe/ara
2 min
Hugh Jackman a Barcelona, amb la seva filla als braços

BarcelonaHugh Jackman ha visitat aquest dimarts Barcelona per promocionar 'El origen de los guardianes', que narra les aventures d'un grup de superherois infantils format per Pare Noel, el Conill de Pasqua, la Fada de les Dents, el Creador de Somnis i Jack Frost. Aquesta heterogènia colla lluita contra Ombra, un ésser que personifica les pors infantils i que pretén instaurar la por en el món.

"Em sento molt identificat amb aquesta lluita contra la por", ha dit avui l'actor, que ha recordat que quan era petit creia en l'Home del Sac i no s'atrevia a mirar sota del llit. Amb el pas dels anys les pors no han desaparegut i, segons ha revelat, en aquests moments la seva principal lluita és "contra la por que et porta a perdre la confiança en tu mateix". Jackman ha animat els seus seguidors a lluitar "contra la por i la ignorància".

A 'El origen de los guardianes' Jackman posa la veu a Bunny, un personatge inspirat en el Conillet de Pasqua, que, segons una llegenda nòrdica, porta cistelles plenes d'ous de colors el dia que se celebra la resurrecció de Jesucrist. "M'agrada que els guionistes de la pel·lícula hagin convertit el Conill de Pasqua en un heroi d'acció, en lloc de mantenir la representació habitual que el dibuixa com un conillet fràgil i bonic", ha dit.

No és la primera vegada que la veu de Jackman dóna vida a personatges d'animació: a 'Happy feet' interpretava el pingüí Memphis i a 'Ciutat Ratolí' posava la veu al ratolí domèstic Roddy. "M'agrada cuidar la veu perquè és una eina bàsica de l'actor –explicava Jackman–. De jove volia ser locutor de ràdio. M'imaginava recorrent el món amb la meva gravadora, fent reportatges".

stats