Cultura 25/01/2015

Els investigadors que busquen Cervantes troben un fèretre amb les inicials M.C.

Els investigadors extrauran les restes per analitzar si es tracta del cos del pare del Quixot

Europa Press
1 min
Imatge de la troballa

MadridEls investigadors que busquen el cos de Miguel de Cervantes al convent de les Trinitàries a Madrid han localitzat una caixa amb les inicials M.C. reblades amb ferro, segons fonts de la recerca. El fèretre es trobava a la zona 1 on hi ha els nínxols (en total, més d'una trentena) i conté ossos. Ara es procedirà a l'anàlisi de les restes per saber si es tracta de les de l'escriptor, que va morir el 1616.

Des de dissabte uns 30 investigadors tenen com a missió trobar els ossos d'una persona amb unes característiques molt determinades, les d'un home de 69 anys, amb només sis dents, amb la mà esquerra atrofiada i amb restes de plom d'arcabús (una arma antecessora del fusell).

L'arqueòloga Almudena García Rubio ja va detallar que els tècnics procediran primer a llegir les inscripcions funeràries dels nínxols, veuran què contenen amb càmeres microscòpiques i en els casos més interessants -com aquest- s'extrauran les restes per analitzar-los en el laboratori instal·lat a la mateixa cripta.

stats