TELEVISIÓ
Cultura 01/04/2011

La sèrie 'Game of Thrones', 'El senyor dels anells' de la televisió, a punt d'estrena

La sèrie de la cadena HBO, l'esdeveniment televisiu de la temporada, s'estrena el 17 d'abril als Estats Units, i Canal+ l'emetrà a partir del 9 de maig. Està basada en la sèrie de novel·les 'Cançó de gel i foc', el 'bestseller' de George R. R. Martin

Redacció
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els deu episodis de la primera temporada de lGame of Thrones (Joc de trons) s'han presentat a Londres i s'estrenaran el 17 d'abril als Estats Units i el 9 de maig a l'Estat (Canal+). Considerada com El senyor dels anells de la televisió, la sèrie aspira a assolir l'èxit d'altres ficcions de la marca HBO com ara True Blood, Los Soprano i The Wire.

La sèrie està basada en la saga literària del nord-americà George R. R. Martin Cançó de gel i focuna ficció amb reminiscències de l'Europa de l'Edat Mitjana que ja ha demostrat la seva capacitat per arrossegar seguidors en el mercat anglosaxó.

L'argument de Joc de trons avança motivat per la lluita de diverses cases reials per aconseguir el poder dels Set Regnes, un vast continent en el qual la successió de les estacions de l'any és aleatòria i en el qual els hiverns, especialment rigorosos, poden durar anys.

L'estètica de la sèrie pot recordar altres produccions del gènere fantàstic com El senyor dels anells, tot i que l'argument escrit per Martin està més centrat en la trama de maquinacions polítiques per arribar al tron que en la recreació d'èpiques batalles medievals. L'ànsia de poder dels personatges es reflecteix en cruentes escenes de relacions incestuoses, execucions i intents d'assassinat.

L'actor Sean Ben, que va interpretar el guerrer Boromir a El senyor dels anells i que ara es posa a la pell de Lord Eddard Stark, va afirmar que la sèrie tracta sobre "la crueltat humana i les conspiracions polítiques". "La sèrie no exalça la violència, sinó que aquesta és part de la història", va explicar Bean, que va reconèixer que no va ser conscient de la truculència de Joc de trons fins que va poder veure el resultat en pantalla. "Mentre rodàvem, no ens adonàvem de tota aquesta sang. Veus com un li clava a un altre una estaca a l'ull, però també com es prenen un cafè abans de l'escena, així que realment no te n'adones", va assenyalar Bean.

L'actriu Emilia Clarke és Daenerys Targaryen, una fràgil princesa de 16 anys obligada a casar-se amb el poderós cabdill Drogo, interpretat pel que serà el pròxim Conan el Bàrbar, Jason Momoa, en la seqüela de la mítica pel·lícula protagonitzada als anys 80 per Arnold Schwarzenegger que s'estrenarà el proper estiu. Per Clarke, les escenes de sexe explícit afegeixen "realisme" a una sèrie que reflecteix la "duresa" i "complexitat" dels llibres de Martin.

Georges R. R. Martin, autor de diversos guions per a cinema i televisió, va afirmar que va començar a redactar la saga literària "cansat de les constriccions de Hollywood". "És una història sobre la lleialtat, la luxúria, l'obsessió sexual, el desig i el desafiament", va assenyalar l'autor nord-americà, que va mirar de reflectir en les seves novel·les el caràcter complex d'uns personatges forjats des que va començar a escriure la sèrie, el 1991. "Fins i tot els vilans més foscos són capaços d'actes humans i compassius, i els herois més grans tenen moments de debilitat", va apuntar l'escriptor.

La primera temporada de la sèrie, rodada a Malta i Irlanda del Nord, cobreix el primer lliurament dels quatre llibres publicats de la saga Cançó de gel i foc, que tindrà continuïtat en els propers mesos amb Dansa de dracs.

stats