Cultura 26/01/2016

Jordi Amat guanya el Premi Comillas d'Història amb 'La primavera de Múnich'

Efe
1 min

BarcelonaL'escriptor i doctor en filologia hispànica Jordi Amat (Barcelona, 1978) ha rebut el XXVIII Premi Comillas d'Història, Biografia y Memòries 2016, de l'editorial Tusquets, per 'La primavera de Múnich. Esperanza y fracaso de una transición democrática'. L'obra emmarca l'anomenat 'contuberni de Munic', un capítol de l'oposició democràtica al franquisme, i es publicarà a la col·lecció 'Tiempo de Memoria' l'1 de març.

L'autor, especialista en la història intel·lectual espanyola de la segona meitat del segle XX, recull l'intent de 118 espanyols antifranquistes que el juny del 1962 es van reunir a Munic per traçar un full de ruta que portés la democràcia a Espanya amb l'esperança d'integrar el país en el projecte europeista.

Segons el jurat, Amat inscriu aquest episodi "en la guerra freda cultural entre els comunistes i la CIA, i entre la CIA i el departament d'Estat nord-americà, i projecta els seus èxits i fracassos en el posterior desenllaç de la Transició cap a la democràcia espanyola".

stats