Llibres
Cultura 24/03/2021

'L’Accent', una exquisida col·lecció narrativa de memòries personals que construeixen la memòria col·lectiva

L’ARA ofereix sis llibres d’aquesta nova col·lecció. Es poden adquirir a la botiga web del diari del 24 de març al 6 d'abril per 12 € cada volum (10 € el llibre “Infelicitat perfecta”).

2 min

La memòria col·lectiva es construeix de la suma de memòries personals. Amb aquesta premissa l’editorial L’Avenç ha posat en marxa una exquisida col·lecció de narrativa en català, L’Accent, en format breu i de mida petita, tant d'autors catalans com estrangers, que comparteixen la característica d'estar escrits en primera persona i tenir un caràcter memorialístic.  

L'ARA ofereix sis llibres d’aquesta col·lecció (també es poden adquirir individualment). Els llibres són els següents. Estiu del desconcert, d’Àngel Quintana, un dietari de coses vistes i sentides l’estiu del 2020, en què calia afrontar el repte de saber conviure amb el virus; Tot el que hi veig, en què Josep Maria Fonalleras comparteix amb el lector el que ha vist abans i després de la mirada a les obres d’art que l’acompanyen; Tot sol, publicat originàriament l’any 1903, August Strindberg passeja tot sol per la ciutat i va retratant, amb una visió penetrant, la gent amb qui es topa; Els invisibles, de Joan-Lluís Lluís, en què l’autor reconstrueix la seva particular relació amb la llengua catalana, la dels seus pares, que van emigrar de l’Empordà al sud de França als anys 50; Infelicitat perfecta, on Peter Handke, premi Nobel de literatura, escriu el que sap, o el que creu que sap, sobre la vida i la mort de la seva mare –que es va suïcidar amb una sobredosi de somnífers–, tot i que topa amb una “incapacitat d’expressió extrema”, i Pinyols d’aubercoc, una crònica de l’educació sentimental del periodista cultural Emili Manzano, amb el rerefons de la transformació de Mallorca pel boom turístic. Els llibres es poden aconseguir del 24 de març al 6 d’abril en aquest enllaç.

stats