Cultura
Cultura 12/06/2023

Neix laCultivadora, que aplega l’oferta educativa de sis grans equipaments culturals

L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música Catalana, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya engeguen una plataforma digital conjunta

Berta Coll
2 min
EL TNC

BarcelonaL’Auditori, el Gran Teatre del Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música Catalana, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya han presentat conjuntament laCultivadora, una plataforma digital per fer arribar les arts en viu als infants i joves. El projecte, que compta amb el suport de la Generalitat, neix amb la voluntat de centralitzar l’oferta educativa d’aquests sis equipaments i oferir formacions i recursos pedagògics als docents d’escoles i instituts. “És clau que els alumnes us visitin, participin en els vostres projectes, aprenguin i creixin amb les vostres arts”, ha assegurat aquest dilluns la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, durant l’acte de presentació del projecte al Museu de la Música.

La pàgina web de laCultivadora permet filtrar la programació dels equipaments segons el nivell educatiu, la disciplina artística, la tipologia d’activitat, el preu i la data, i fer cerques concretes a partir d’una paraula. A més, facilita la feina als centres escolars, que poden reservar i pagar diverses activitats amb una sola gestió, encara que siguin d’equipaments diferents. Més endavant, es preveu que la plataforma també inclogui itineraris temàtics que relacionin les programacions dels equipaments a partir d’un fil conductor. Un altre eix central de laCultivadora és la formació dels professors, que, a més de disposar de recursos pedagògics a la pàgina web, podran assistir a jornades formatives amb artistes i experts de les arts escèniques i musicals. 

El projecte culmina la feina feta per aquests equipaments culturals, que durant la temporada passada van organitzar un total de 329 activitats educatives. “Les arts escèniques són una eina pedagògica de primer nivell”, segons la directora artística del TNC, Carme Portaceli. El director general del Liceu, Valentí Oviedo, ha remarcat la importància de formar “persones humanistes”, i el director de L’Auditori, Robert Brufau, ha celebrat que projectes com laCultivadora contribueixin a “fidelitzar nous públics”. 

stats