Cultura 19/04/2014

"A l'Amèrica Llatina, fins i tot qui no llegeix sap qui és García Márquez", diu el biògraf

El crític literari Gerald Martin explica en una entrevista a Catalunya Ràdio que "no creia en un socialisme sectari, sinó humanista"

Ara
1 min

BarcelonaEl biògraf oficial de García Márquez, Gerald Martin, ha destacat al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio que l'escriptor colombià "és un fenomen únic en la literatura perquè no només és un fenomen literari sinó també un fenomen cultural". "A l'Amèrica Llatina, per exemple, la gent que gairebé no llegeix sap qui és García Márquez i quins són els títols d'alguns dels seus llibres", ha assegurat.

Martin, crític literari especialitzat en literatura sud-americana, va publicar el 2009 la primera biografia del colombià, 19 anys després de treballar-hi: 'Gabriel García Márquez, una vida' (Debate). En l'entrevista, Martin també s'ha referit a la ideologia de l'escriptor: "Ell sempre va ser socialista, però mai va creure en un socialisme sectari, sinó en l'humanisme. I va veure en Fidel Castro el gran símbol de l'antiimperialisme llatinoamericà".

Dilluns es farà al Palau de Belles Arts de Ciutat de Mèxic un homenatge per recordar la figura del premi Nobel de literatura, mort dijous als 87 anys.

stats