Cinema
Cultura 06/10/2011

Lars von Trier és interrogat pels polèmics comentaris sobre Hitler

La policia francesa considera que les afirmacions del director al Festival de Canes podrien haver infringit les lleis franceses en referència a l'exaltació dels crims de guerra

Afp
1 min

El cineasta danès Lars von Trier ha fet públic que va ser interrogat dimecres per la policia francesa per les polèmiques declaracions que va fer al darrer Festival de Canes, en què va afirmar que empatitzava amb Hitler tot i que no amb les seves atrocitats.

"Avui a les 14 h, he sigut interrogat per la policia de North Zealand per una possible infracció de les lleis franceses en referència a l'exaltació de crims de guerra", va declarar el cineasta en un comunicat. "A causa d'aquesta greu acusació, considero que no em puc expressar amb claredat –va dir Von Trier–. He decidit que a partir d'avui no faré declaracions públiques".

El fiscal Jean-Michel-de-Grasse Cailleau ha explicat que la decisió d'inculpar Lars von Trier dependrà de les autoritats daneses. "Hem fet una sèrie d'investigacions i hem demanat a les autoritats judicials daneses que ens indiquin si els comentaris podrien ser jutjats sota una ofensa criminal per les lleis de Dinamarca", va indicar.

L'acusació parteix de les declaracions que va fer a la presentació de Melancolia a Canes; el film es podrà veure al Festival de Sitges. "Entenc Hitler encara que entenc que va fer coses equivocades. Només dic que entenc l'home, no és el que diríem un bon tipus però sento una mica de compassió per ell".

stats