Cultura 06/04/2016

40 anys de l'assassinat d'Oriol Solé Sugranyes

La Guàrdia Civil va abatre a trets el militant del MIL en la fuga de Segòvia

Carles Algué
1 min
40 anys de l'assassinat d'Oriol Solé Sugranyes

BarcelonaPràcticament dos anys després de l'execució de Salvador Puig Antich, el 6 d'abril del 1979 la Guàrdia Civil va assassinar el també militant del Moviment Ibèric d'Alliberament (MIL) Oriol Solé Sugranyes, en la fuga de Segòvia. L'operació va alliberar 29 presos, la majoria d'ETA, per fer-los arribar a França. Només quatre van aconseguir l'objectiu. De la resta, la policia en va detenir 24 i va abatre Solé a trets.

Aquest dimecres, coincidint amb el 40è aniversari de la seva mort, el teatre de l'ACIDH de Gràcia ha organitzat un acte de record en què es presentarà el llibre 'Oriol Solé Sugranyes, 40 anys després'. Es tracta d'un volum biogràfic d'autoria col·lectiva amb testimonis de companys i amics seus, cartes, articles i poemes. "Volem redescobrir la seva part més personal i humana, intensament relacionada amb la seva dimensió més política i combativa", explica el pròleg.

En la commemoració s'hi projectarà un documental amb imatges inèdites i comptarà amb la presència dels cantautors Pau Riba, Jaume Arnella, Enric Hernàez, Ivette Nadal i Sílvia Tomàs; i dels poetes Enric Casasses, Ferran Aisa, Gerard Jacas, Marcel·lí Reyes, David Caño, Núria Martínez Vernis i del grup Bio Lentos.

stats