Música
Cultura 27/03/2012

L'associació Orella Activa de Girona inicia una campanya de suport al sector musical

Mazoni protagonitza l'anunci viral d'una iniciativa que busca "seguir lluitant per la dignitat de músics, espais i condicions"

Efe
1 min

GironaL'associació musical gironina Orella Activa ha iniciat una campanya de captació de socis per comptar amb una plataforma que doni suport al sector en uns moments que els seus representants han qualificat de complicats per la crisi econòmica. Un anunci viral que circularà a partir d'avui a través de les xarxes socials, protagonitzat pel músic Jaume Pla (Mazoni), convidarà la gent a formar part d'aquesta plataforma social pel preu d'un euro mensual.

"Es tracta de seguir lluitant per la dignitat de músics, espais i condicions", han manifestat durant la presentació de la campanya els responsables d'Orella Activa, una associació que va néixer fa onze anys. Els socis gaudiran de descomptes en els diversos festivals que organitzen els programadors que formen part d'aquesta associació, així com en comerços adherits.

La pròxima cita destacada d'Orella Activa és l'anomenat Festivalillo, que es farà el 5 d'abril a la sala La Mirona, de Salt. Els organitzadors pretenen, amb aquest concert, en què participarà Mazoni, entre altres artistes, reivindicar la programació de grups locals tan emergents com consolidats. Els programadors musicals de Girona, que han participat en la presentació d'avui, han exposat les dificultats del sector en època de crisi econòmica i han explicat que el moment actual els obliga a "tirar molt de tracte humà".

Una altra de les idees que s'han exposat avui per solucionar l'actual problemàtica és la de crear una federació de músics aficionats per donar oportunitats a grups emergents, sense la trava que suposa que se'ls consideri professionals des d'un inici.

stats