Cinema
Cultura 28/10/2014

Quins són els actors més rendibles de l'any?

Jennifer Lawrence encapçala la llista de la revista Vulture, en què analitza els ingressos en taquilla, així com l'impacte en les xarxes socials i l'opinió de la crítica sobre les pel·lícules

Europa Press
3 min

MadridEn poc temps, Jennifer Lawrence s'ha convertit en un fenomen de masses, en part gràcies a pel·lícules com 'Els jocs de la fam' (2012), que va batre rècord de venda d'entrades a taquilles el 2012 i va ser la quarta pel·lícula amb més èxit al cinema de la història als Estats Units, en part gràcies al paper que han jugat les xarxes socials. Segons un rànquing fet per la revista Vulture, la protagonista d''Els jocs de la fam' i 'X-Men: First Class' (2011) és l'actriu més rendible de l'any 2014.

L'estudi es basa en diferents factors, com els ingressos en taquilla aconseguits amb les seves pel·lícules, l'impacte a les xarxes socials, les opinions de la crítica sobre les seves interpretacions, les mencions a Twitter, les nominacions i els premis Oscar guanyats i les dades obtingudes en el rànquing sobre celebritats fet per la companyia E-Poll. Per això es diferencia de la llista de Forbes.

Aquests són els actors més ben considerats per l'estudi fet per Vulture:

1. Jennifer Lawrence Ha guanyat un premi Oscar com a millor actriu per a 'La part bona de les coses' (2012). No obstant, la gran fama mundial li ha arribat en protagonitzar les sagues 'Els jocs de la fam' i 'X-men'. En els últims mesos ha tingut molta repercussió a les xarxes socials i als mitjans arran del cas Celebgate, en què es van filtrar fotos íntimes d'ella i d'altres actrius i models.

2. Robert Downey JR El protagonista d''Iron Man' (2008) portava dos anys liderant el rànquing de Vulture. L'actor tornarà a aparèixer a la seqüela d''Els Vengadors', i ja s'ha confirmat que serà present a la tercera pel·lícula de 'Capità Amèrica', que preveu estrenar-se el 2016. Segons la revista Forbes, és l'actor millor pagat de l'any, amb un sou de 75 milions de dòlars.

3. Leonardo di Caprio En dos anys ha rodat els èxits 'El llop de Wall Street' (2013) i 'El gran Gatsby' (2013). Actualment es troba immers en el rodatge de 'The Revenant', la nova pel·lícula d'Alejandro González Iñárritu. El fet d'haver estat nominat cinc vegades als Oscar el fa ser un valor segur en el rànquing d'actors.

4. Sandra Bullock Es manté a la part alta de la llista després de que la pel·lícula que va protagonitzar juntament amb George Clooney, 'Gravity' (2013), aconseguís set Oscars. Bullock va guanyar l'Oscar a millor actriu per 'Un somni possible' (2009). La revista Forbes la situa com l'actriu millor pagada de l'any, amb un benefici de 38 milions d'euros l'any.

5. Denzel Washington Amb una acumulació de sis nominacions als Oscar i dos premis de l'Acadèmia, Denzel Washington és el cinquè actor de la llista. És el protagonista de 'The Equalizer' (2014), la seva última pel·lícula, que ha tingut un gran èxit en taquilla.

6. Angelina Jolie La tercera dona de la llista ha descendit sis llocs respecte altres anys. Angelina Jolie ha tornat aquest any amb 'Malèfica' (2014), produïda per Disney. En el últims anys, la dona de Brad Pitt ha centrat la seva carrera en la direcció cinematogràfica. El casament entre els dos va provocar un gran impacte als mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

7. Tom Hanks Porta molts anys entre els 'top 10' d'aquest tipus de llistes. Hanks ha pogut remuntar posicions gràcies a la seva pel·lícula 'Captain Phillips' (2013), que va tenir molta repercussió en taquilla i va aconseguir sis nominacions als Oscar.

8. Johnny Depp Després de molts anys en els llocs més alts de la llista, pel·lícules com 'El llanero solitario (2013) o 'Ombres tenebroses' (2012) van fer baixar a Johnny Depp en el rànquing. A més a més, aquest any Depp figura en l'elenc de 'Trascendence' (2014), un fracàs en recaptació als cinemes. Tot i això, encara conserva la fama que tenia arran dels èxits passats.

9. Brad Pitt El novè lloc de la llista és per a Brad Pitt, que ha baixat quatre posicions. Juntament amb la seva dona, Angelina Jolie, treballaran en el drama 'By the sea', que dirigirà la pròpia Jolie, i també està pendent de participar a la nova pel·lícula de Juan Antonio Bayona, 'By the sea'. 'Fury' (2004), un drama sobre la Segona Guerra Mundial, ha tingut un bon impacte en taquilla.

10. Bradley Cooper Actor conegut per pel·lícules com 'Ressaca a Las Vegas' (2009), ha compartit protagonisme amb Lawrance a 'La part bona de les coses' i 'La gran estafa americana' (2013). Cooper també protagonitzarà 'American Sniper', la nova pel·lícula de Clint Eastwood.

stats