CINEMA
Cultura 08/02/2013

'L'endemà' d'Isona Passola aconsegueix en només tres dies la meitat del micromecenatge que demanava

La plataforma Verkami ja ha recaptat més de 75.000 euros pel documental sobre la independència que vol rodar la productora de 'Pa negre'. El repte era arribar en 40 dies a 150.000 euros de donacions. El projecte, però, en costarà 600.000

L.s.
1 min
Cinema per convèncer els indecisos

Barcelona'L'endemà', el documental que Isona Passola vol produir per influir en el procés independentista, ja ha recaptat a través de Verkami més de la meitat del que es proposava. L'empresa Massa d'Or s'havia marcat el repte d'assolir en 40 dies 150.000 euros. I van per bon camí, perquè en tres dies ja en tenen recaptats més de 75.000.

La pel·lícula costarà més 600.000 euros, explicava a l'ARA la productora, perquè a més de la realització tenen previst fer una distribució exhaustiva a tot Catalunya, però van marcar els 150.000 euros a recaptar entre la societat civil perquè triplica la xifra més gran mai assolida a través del 'crowdfounding' a Catalunya, que fins ara era de 50.000. No hi havia experiències prèvies d'una quantitat tan alta. Si no s'assoleix la xifra marcada, el projecte es queda a zero: no s'emporta ni un cèntim de les donacions populars. Per això, la immensa majoria de projectes de Verkami tenen pressupostos més petits i assequibles: 'Fènix 11·23' va aconseguir, per exemple, 20.000 euros. Tot i que s'arribi al límit, les donacions es poden seguir fent a la mateixa web.

El nou projecte de la productora Isona Passola –artífex de l'últim gran èxit del cinema en català, 'Pa negre', i de documentals com 'Cataluña/Espanya'– es titularà 'L'endemà. Respostes per a decidir', i serà un documental que respondrà de manera "aclaridora" amb "credibilitat científica" les principals preguntes sobre què passarà l'endemà que Catalunya es declari independent.

stats