Cultura 18/04/2011

L'enquesta La Llança d'Òmnium Cultural dóna Joaquim M. Puyal, Ramon Solsona i Sergi Pàmies com a preferits de Sant Jordi

Prop de 3.000 internautes han votat entre les 240 novetats editorials en català

Acn
2 min

BarcelonaQuasi 3.000 internautes han participat durant aquestes últimes setmanes en el sondeig que Òmnium Cultural ha fet a través del web La Llança de Sant Jordi per avançar els autors i llibres favorits d'aquest 23 d'abril. Entre les 240 novetats editorials en català, s'han destacat els escriptors Haruki Murakami, Joan Todó, Sergi Pàmies, Ramon Solsona, Carme Riera, Joaquim M. Puyal, Nadia Gulham i Agnès Rotger, Germà Bel, Víctor Amela i Roser Amills, Francesc Buxeda, Santi Baró i Joan Llongueras, entre d'altres. Els resultats s'han donat a conèixer aquest dilluns nit durant La Festa de Sant Jordi, celebrada per Òmnium Cultural a Luz de Gas, que ha donat el tret de sortida a la setmana de Sant Jordi. Des del passat 21 de març i fins a la mitjanit d'aquest 17 d'abril, 2.992 internautes han respost la pregunta 'Quin llibre regalaràs aquest Sant Jordi?' que Òmnium va formular a través de La Llança de Sant Jordi, un web que igual que l'any passat s'ha convertit en l'aparador virtual de les més de 240 propostes en català per aquest 23 d'abril.

Els favorits dels internautes

En la categoria de ficció, han destacat '1Q84', de Haruki Murakami (Premi Internacional de Catalunya 2011); 'A butxacades', de Joan Todó; 'La bicicleta estàtica', de Sergi Pàmies; 'L'home de la maleta', de Ramon Solsona (Premi Sant Jordi 2010), i 'Natura quasi morta', de Carme Riera.

En l'àmbit de la no ficció, els internautes han mostrat com a favorits 'Aicnàlumba', de Joaquim M. Puyal; 'El secret del meu turbant', de Nadia Gulham i Agnès Rotger (Premi Prudenci Bertrana 2010); 'Espanya, capital París', de Germà Bel; 'Paraules d'amor. 101 declaracions apassionades', de Víctor Amela i Roser Amills, i 'Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel', de Francesc Buxeda.

Quant a la literatura infantil i juvenil, han sortit escollits 'El pirata bo i l'illa dels imperfectes', de Joan Llongueras; 'La lluna de gel', de Santi Baró, i 'Qui diu la veritat? La versió de la princesa', de Montserrat Balada i Eva Sans.

Finalment, els internautes han triat els llibres amb millor coberta i han destacat 'Els castellans' (L'Avenç), de Jordi Puntí, amb disseny de Natàlia Báscones i imatge de Carles Martorell; 'L'últim dia abans de demà' (Empúries), d'Eduard Márquez, amb disseny de Tholón Kunst i imatge de Rong Rong & inri, i 'Poemes francesos' (Ela Geminada), de Rainer Maria Rilke, amb disseny de Marc Gispert.

Música i literatura per donar la benvinguda a Sant Jordi

El poeta Josep Pedrals, DJ Guillamino i el grup de pop 4t 1a (Quart Primera) han estat els encarregats d'amenitzar una vetllada a què hi han assistit escriptors i escriptores com Rosa Regàs, Eloi Vila, Carme Riera, Isabel-Clara Simó, Jordi Cabré, Najat El-Hachmi, Alba Dedeu, Martí Gironell, Rosa Cullell, Manel Fuentes, Ventura Pons, Jordi Puntí, Ramon Solsona, Matthew Tree, Màrius Serra, Kilian Jornet i Assumpta Montallà.

També han volgut donar la benvinguda al Sant Jordi Enric Marín, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals; Joel Joan, president de l'Acadèmia del Cinema; Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes, i Max Sunyer, president de la Federació de Músics de Catalunya.

stats