Cultura 14/09/2012

L'In-Edit celebra els deus anys amb el bo i millor del documental musical

El festival retrà homenatge al director britànic Julien Temple, reposarà documentals a petició del públic i dedicarà una secció als 100 millors documentals de la història

Ara
2 min
Un fotograma de 'Glastopia', de Julien Temple / BEEFEATER IN-EDIT

BarcelonaEl Beefeater In-Edit arriba a la desena edició. Els organitzadors ho celebren seguint treballant per portar el més destacat del documental musical a públic barceloní i, de moment, han avançat poques festes. Entre el 25 d'octubre i el 4 de nomvenbre es podràn veure prop de 60 pel·lícules, i la darrera nit es podrà veure un documental sobre el mateix festival i la s'han anunciat un parell de seccions orientades als espectadors. El públic ha votat perquè es reposin alguns dels documentals que han passat per l'In-Edit i es dedicarà una altra secció a alguns dels 100 millors documentals musicals de la història. Aquestes seccions no serveixen només per gaudir de l'èxit sinó que també representen una crida per a nous públic que encara desconeixen aquest món, va dir ahir Cristian Pascual, el director del festival.

Aquests són els punts més destacats de l'avançament de la programació que s'ha fet públic aquest divendres:

1. Secció oficial internacional: S'hi podran veure 'The punk syndrome', sobre un grup finlandès format per quatre discapacitats; 'Gozaran-Time passing', que relata com el director Nader Mashayekhi va fundar una orquestra de música clàssica a l'Iran i 'Don't follow me. (I'm lost). A film about Bobby Bare Jr', el testimoni del comiat del món de la música d'aquest ídol del country.

2. Secció oficial nacional: Inclourà un documental sobre Adrià Punti realitzat per X. Puig, R. Fransoy i M. Ruiz i 'Conxita Badia no existeix', la reconstrucció de la memòria de la cantant lírica d'abans de la Guerra Civil que dóna títol a la pel·lícula. Està dirigida per Eulàlia Domènec, la besnéta de l' intèrpret.

3.Made in London: Homenatge a Julien Temple. El festival homenatjarà el director britànics més reconegut i, també, pioner dels videoclips. Es projectaran tan els seus films de referència com els seus treballs més recents.

4. Excedlents. Aquesta secció recupera joies d'altres festivals. En seran els protagonistes Baron Rojo, A Tribe called Quest, Mark Sandman, el desaparegut bateria del grup Morphine, el grup català Marglytta i la Tropicalia.

5. Secció fan. Està formada pels documental més votats pel públic a les xarxes socials. Es reposaran, entre altres, '1,2,3... Standstill', 'Joy Division' i 'The White Stripes: under great white northen lights'.

stats