Cultura 14/01/2022

"El llegat de Ricardo Bofill serà sempre recordat"

Reaccions a la mort de l'arquitecte Ricardo Bofill

ARA
1 min
L'arquitecte Ricardo Bofill a París, l'any 1969

Barcelona"El seu llegat serà sempre recordat dins i fora del país", ha dit el president de la Generalitat, Pere Aragonès, poc després d'assabentar-se de la mort de l'arquitecte Ricardo Bofill. Aragonès també n'ha destacat "la mirada cosmopolita". La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, l'ha descrit com "un dels grans exponents de l'arquitectura postmoderna" i ha recordat la Creu de Sant Jordi que va rebre el 1993 i la seva "empremta inesborrable".

La degana del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Assumpció Puig, ha lamentat la pèrdua d'"un dels arquitectes catalans amb més projecció internacional" i amb una trajectòria "marcada per la innovació". La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que el va investir doctor honoris causa l'any passat, ha subratllat que Bofill va ser un dels "més influents i reconeguts" de Catalunya en la seva disciplina. Igualment han expressat el seu reconeixement el Teatre Nacional de Catalunya i l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, dues institucions les seus de les quals va projectar Bofill.

La mort de Ricardo Bofill també ha sigut recollida en diversos mitjans de França, un país on l'arquitecte barceloní va desenvolupar diversos projectes arquitectònics i urbanistes.

stats