Música
Cultura 29/07/2013

Maria del Mar Bonet, Cesk Freixas i Dani Flaco, al Camallera Cançó d'Autor

El festival posa el focus en la paraula i el pensament i reivindica "una altra manera de viure l'estiu" que no passa per la "desconnexió"

Acn
2 min
Alguns dels músics i cantautors que actuaran al V Festival Camallera Cançó d'Autor. ACN

GironaEl festival Camallera Cançó d'Autor, a l'Alt Empordà, arriba a la cinquena edició i ho fa amb un cartell que inclou noms com Maria del Mar Bonet, que farà el concert inaugural, Cesk Freixas & Pau Alabajos, Dani Flaco i Joanjo Bosk, entre d'altres. També inclou xerrades i col·loquis on es debatran temes com ara el dret a decidir o projectes com el de Som Energia. El festival, que començarà el 9 i s'allargarà fins al 15 d'agost, vol ser una "alternativa" cultural d'estiu que posarà el focus en la paraula i el pensament, segons el seu director, Pere Camps, que ha reivindicat una "altra manera de viure l'estiu", lluny del missatge predominant de "desconnexió".

Maria del Mar Bonet oferirà a la plaça Feliu un repertori amb cançons i poesia de la Mediterrània acompanyada de Lautaro Roas a la guitarra, bouzouki, xarango i arpa. Per la seva banda, el cantautor de Bellvitge Dani Flaco interpretarà els temes del seu nou treball, 'Cada vez más flaco', que estrenarà al novembre. Cesk Freixas i Pau Alabajos coincidiran de nou en un mateix escenari amb una selecció de cançons dels seus darrers discos, així com versions d'artistes de referència. Serà el 13 d'agost i l'acte anirà precedit per la presentació de l'Anuari Mèdia.cat-Els silencis mediàtics del 2012, amb el periodista Roger Palà.

El concert de cloenda anirà a càrrec del cantant i músic empordanès Joanjo Bosk, que ha dedicat el seu últim disc als refugiats republicans del 1939 i a Elisabeth Eidenbenz, principal impulsora de la Maternitat d'Elna a la Catalunya del Nord. Segons ha explicat, el disc és una manera de retornar el "deute" que les noves generacions tenen amb aquella gent que "ho va donar tot per aconseguir un món i un país millor". "No està fet des de la visió de la nostàlgia sinó partint del passat per construir un futur més revolucionari", ha afegit.

stats