Cultura 02/07/2021

Marina Mascarell, Guy Nader i Jan Martens, a la nova temporada del Mercat de les Flors

El col·lectiu Humanhood serà l'artista associat de l'equipament a partir de la tardor

2 min
La companyia Guy Nader en el projecte amb Maria Campos

BarcelonaDesprés d'una temporada excepcional, el Mercat de les Flors ja prepara el retorn de la programació al setembre amb un bon gruix d'artistes confirmats. Marina Mascarell, Guy Nader i Jan Martens són alguns dels noms que s'hi podran veure la tardor vinent. Mascarell presentarà dues creacions, Orthopedica corporation i Dog Bird, mentre que la companyia Guy Nader ha fet tàndem amb Maria Campos per portar al juliol Made od Space, que hi farà temporada a l'octubre. Entre els noms destacats de la programació també hi ha el belga Jan Martens, que serà a Barcelona amb Elisabeth gest her way, una peça en què el cos interpreta la música de clavicèmbal d'Elisabeth Chojnacka. 

"Hi ha un gruix d'artistes d'una nova generació que fins ara havien treballat en petit format i que la temporada vinent els acollirem i els coproduirem", assenyala la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit. Una d'elles és Núria Guiu, que serà artista resident i hi presentarà una nova peça, Cybererxorcisme. La coreògrafa Aina Alegre també farà residència al Mercat i hi representarà R-A-U-X-A i La nuit, nous autres. El col·lectiu Humanhood serà a l'equipament com a artistes associats i hi estrenaran Infinit.

El Mercat també ha programat peces en què un músic i un ballarí s'uneixen per dur la creativitat a escena. Hi participaran Janet Novás amb Mercedes Peón, Sònia Sánchez amb Agustí Fernández, Manel Salas amb Núria Andorrà i Emma Villavecchia amb Maurici Villavecchia. Aquest focus s'obrirà amb Framming Time, la col·laboració de Cesc Gelabert amb el pianista Pedja Muzijevic en una producció de la Baryshnikov Foundation.

La constel·lació al voltant de Deborah Hay, que es va haver de posposar dues vegades per culpa de la pandèmia, tornarà al Mercat. L'equipament acollirà dues peces interpretades per la companyia sueca Cullberg i dues a càrrec de la mateixa Deborah Hay, el solo My choreographed body... revisited i la conferència-ballada A lecture on the performance of beauty. La temporada del Mercat 2020-2021, que ha estat marcada per la pandèmia i per la limitació dels aforaments, ha arribat al 84% d'ocupació amb més de 23.600 espectadors.

stats