CULTURA
Cultura 15/07/2012

Mascarell: "La pujada de l'IVA és desmesurada, desproporcionada i causarà un greuge comparatiu"

El conseller de Cultura ha destacat que hi ha elements "incoherents" en el paquet de mesures aprovades pel govern espanyol

Acm/ara
1 min
MASCARELL

PalafrugellEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha lamentat les mesures aprovades pel govern espanyol i ha qualificat l'augment de l'IVA com a "totalment desmesurat i desproporcionat". En opinió de Mascarell, la decisió el govern suposarà "un greuge comparatiu" en comparació a la resta de països europeus. "Aquest increment no ajudarà a millorar el consum cultural ni tampoc contribuirà o millorarà l'àmbit cultural català", ha destacat. Mascarell ha ressaltat que existeixen "elements incoherents" en el paquet de mesures aprovades per l'estat espanyol i ha demanat al govern de l'Estat que es fixi i segueixi la via d'altres països europeus que mantenen un IVA més reduït per als productes culturals.

Segons Mascarell, aquesta pujada tampoc "contribuirà a la millorar el consum cultural" i, en el cas català, el conseller ha destacat que l'augment d'aquest impost no suposarà "un retorn o una augment de les ajudes o ingressos en l'àmbit del sector cultural a Catalunya". "És una mala notícia, una proposta que no ajuda a crear més consum i no podem considerar-la positiva", ha afegit el conseller.

Respecte a les paraules del secretari d'Acció Política del PSC, Antonio Balmón, que ha demanat la seva sortida d'un Govern que està "plenament d'acord" amb les mesures de Rajoy, Mascarell ha explicat que no té "res a dir" i que existeixen coses "més importants que la opinió del senyor Balmón", ha ressaltat.

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha fet aquestes valoracions durant l'entrega del guardó '2x4 a ritme d'havanera" atorgat per la Fundació Ernest Morató d'Havaneres en els jardins de la Fundació Cuixart de Palafrugell (Baix Empordà).

stats