Cultura 19/08/2019

El Meadows Museum rep la donació de l'escultura 'Venus de Milo amb calaixos' de Dalí

El museu ha adquirit obres de Manuel Ramírez de Arellano, Joaquín Sorolla i Emilio Sánchez Perrier

Europa Press
1 min
El Meadows Museum rep la donació de l'escultura de Salvador Dalí 'Venus de Milo amb calaixos'

MadridEl Meadows Museum de Dallas ha anunciat l'adquisició de quatre obres d'art espanyol, entre les quals s'inclou la donació de la 'Venus de Milo amb calaixos' (1936, fosa el 1971) de Salvador Dalí.

Després de l'exposició 'Dalí: poètica del que és petit, 1929-1936', organitzada pel Meadows el 2018, que es va centrar en les pintures de petit format de Salvador Dalí, el museu va rebre en donació la 'Venus de Milo amb calaixos', la primera obra escultòrica de Dalí a formar part de la col·lecció del museu.

A més, entre les noves adquisicions hi ha 'Nostra Senyora de la Solitud' (1769), de Manuel Ramírez de Arellano, escultura en terracota que representa una novetat des de la perspectiva acadèmica sobre l'obra de l'artista.

Així mateix, el museu també ha adquirit un dibuix de l'artista Ignacio Zuloaga, 'Retrat de Margaret Kahn' (1923), que és una donació del net del pintor i permet conèixer millor el seu procés de creació; a més de la pintura 'Hort a Sevilla' (1880), d'Emilio Sánchez Perrier, un destacat exemple de l'obra produïda a principis de la seva carrera. "A mesura que continuem adquirint obres, ens centrem en aprofundir en els diàlegs establerts entre els objectes de la nostra col·lecció, a més de crear noves connexions que millorin tant el coneixement acadèmic de l'art espanyol com el seu gaudi per part del públic", afirma el director del Meadows, Mark A. Roglán.

stats