Cultura 28/07/2017

Mick Jagger presenta el single 'England lost' sobre el Brexit

Publica també el bel·ligerant tema 'Gotta get a grip', sobre la classe política

Ara
2 min

BarcelonaA Mick Jagger li ha faltat temps per publicar dos nous i bel·ligerants singles. "Vaig escriure les cançons a l'abril i volia que es publiquessin de seguida", afirma el cantant dels Rolling Stones, i afegeix que no volia haver de seguir "tot el procés discogràfic" ni haver d'esperar gaire, no fos cas que les cançons "perdessin el seu impacte". 'England lost' i 'Gotta get a grip' són, segons el músic, fruit de "l'ansietat i el desconeixement" que la situació política actual li genera. La primera, 'England lost', parla del Brexit, amb lletres punyents com "Vaig anar a veure Anglaterra / però Anglaterra va perdre / i tots vam dir que ens havien pres el pèl". Escrita com si fos una metàfora d'un partit de futbol, Jagger escup lletres carregades de cinisme. La cançó compta amb la col·laboració del raper Skepta i s'acompanya d'un videoclip en blanc i negre on l'actor Luke Evans és perseguit per compatriotes britànics que impedeixen que fugi nedant.

La segona cançó, 'Gotta get a grip', és una espècie de 'rave' visual i sonora on Jagger centra la seva ira en els "bojos i pallassos" que acaparen les notícies de televisió, i denuncia la violència i el narcisisme. El vídeo el protagonitza Jemima Kirke, molt coneguda com la Jessa de la sèrie 'Girls'. Imatges de rebel·lió, cossos suats, brutalitat, murs i un Jagger que s'adapta als temps moderns oferint fins a cinc 'remix' del tema a càrrec d'artistes com Kevin Parker, de Tame Impala.

Tots dos singles són el primer material de Jagger en solitari des del 2011 i arriben després de la publicació del disc dels Stones 'Blue & Lonesome' l'any passat. "Em motiva molt saber que puc ser creatiu de distintes maneres i m'agrada tornar a aquella època on tenies més llibertat i podies gravar alguna cosa i de seguida publicar-la", assegura el cantant, de 74 anys. Després de la publicació dels nous singles, Mick Jagger diu que no se sent "políticament optimista".

stats