Cultura 09/06/2017

S'invertiran 4,4 milions d'euros per crear el nou Museu d'Art de Girona

S'ubicarà a la Casa Pastors i partirà de la col·lecció Santos Torroella

Agències
1 min
La Casa Pastors, situada davant de la Catedral, havia estat fins fa pocs mesos seu de l'Audiència Provincial de Girona / ACN

GironaLa Generalitat, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Girona han signat un acord que suposarà una inversió de 4,4 milions en quatre anys per impulsar el nou Museu d'Art (Modern i Contemporani) de Girona a la Casa Pastors. La primera d'aquestes administracions aportarà dos milions d'euros, mentre que la resta es repartiran els altres dos a parts iguals. A més de l'aportació econòmica, la Generalitat cedeix l'ús de l'edifici Casa Pastor, antiga seu de l'Audiència Provincial, del qual és titular després que l'Ajuntament l'hi cedís.

El nou museu permetrà mostrar de forma permanent i àmplia les col·leccions d'art modern i contemporani en un únic espai, per crear així un únic discurs. La Casa Pastors permetrà ampliar l’actual discurs artístic del Museu d’Art de Girona, ubicat al Palau Episcopal, fins a la contemporaneïtat, i vol convertir-se en un centre amb vocació nacional i projecció internacional.

La col·lecció de Rafael Santos Torroellala compra de la qual va provocar l'enfrontament dins l'Ajuntament– serà la base d'aquesta exposició permanent, a la qual se sumaran els fons de l'Ajuntament i la Diputació, així com obres de la Col·lecció Nacional de la Generalitat i peces de col·leccions privades.

stats