Art
Cultura 19/06/2013

Miquel Barceló torna als orígens amb una mostra inèdita de ceràmica a Ceret

L'artista mostra la feina que ha fet els dos darrers anys al seu obrador de Mallorca, entre la qual hi ha un mur de 3 per 5 metres

Acn
1 min

CeretMiquel Barceló aterra per primera vegada al Museu d'Art Modern de Ceret, i ho fa amb un centenar d'obres que barregen els autorretrats, les grans àmfores i els maons i que recorden les seves primeres creacions per la sobrietat i la manca de color. Sota el títol 'Terra Ignis' (terra de foc), la mostra recull la feina que els darrers dos anys ha mantingut Barceló abduït a la Teulera, el seu obrador del poble mallorquí de Can Rabassa. Durant aquest temps, l'artista ha creat peces de petit i gran format que l'han dut a explorar l'essència de l'art a través de la ceràmica i el fang, que considera "els materials primordials, els genèrics de la pintura". L'exposició es podrà veure entre el 29 de juny i el 12 de novembre a la capital del Vallespir.

Tot i que en l'obra pictòrica de Barceló els autorretrats hi tenen poca presència, en la mostra de Ceret aquesta temàtica és recurrent. L'artista mallorquí ha ideat gerros i àmfores amb ulls i boques gravats al vernís en un conjunt de peces que destaquen pels rostres "tàntrics i estàtics". A més, el Museu acull un mur de més de 3 metres d'alçada i més de 5 de llargada que Barceló ha construit amb pedra seca, un sistema de construcció característic de Mallorca.

Un dels trets característics de les peces són les grans esquerdes que presenten moltes àmfores, i que l'artista ha incorporat pretesament per evidenciar els desperfectes de la cocció. Amb aquesta exposició, Barceló vol reivindicar la seva faceta de ceramista i demostrar que no fa "distincions ni jerarquies" a l'hora de crear perquè per ell la pintura i la ceràmica "són un tot".

stats