Cultura 13/08/2016

Miquel Cabal: "L'Heliogàbal està en una situació límit"

Director adjunt del bar Heliogàbal, ens explica en quina situació es troba el local

Jordi Garrigós
2 min
Miquel Cabal: “L’Heliogàbal 
 Està en una  situació límit”

BarcelonaSet mesos després que l’Heliogàbal deixés d’albergar concerts a causa de les multes rebudes per falta de limitador de so i excés d’aforament, la situació del local comença a ser insostenible. Mentre esperen que tot es regularitzi, mantenen el bar tancat i continuen organitzant el Festigàbal durant les Festes de Gràcia, aquest any a partir de dijous a la Sedeta.

En quina situació es troba ara mateix l’Heliogàbal?

Esperant veure si es resol aquest impàs. Amb la legislació vigent potser ni amb obres podríem fer concerts amb un aforament digne. Estem en una situació bastant límit, perquè paguem el lloguer de l’Heliogàbal i el del local del costat, per si de cas se’ns permet fer les reformes per adequar la sala. Tot això amb el bar tancat. Si tot continua així, no arribarem a finals d’any perquè estem cada dia més endeutats. En l’àmbit artístic, fomentem la nostra activitat com a productora fora de l’Heliogàbal. No ens deixen fer concerts al nostre local però nosaltres tenim ganes que se’n facin.

Us heu plantejat renunciar a la música en directe?

És una opció que hem parlat, per aprofitar la llicència de bar a Gràcia, que va molt buscada. De moment no ens rendim. També s’ha plantejat canviar de barri, però a nosaltres ens hauran de fer fora perquè no pensem marxar d’aquesta manera després d’haver fet coses tan maques en aquest local.

Com a mínim aquests dies participeu en la festa major amb el Festigàbal.

Sí, i demostra la nostra voluntat de continuar oferint música en directe malgrat els impediments. Tenim un cartell amb noms que ens fan especial il·lusió perquè és gent a la qual feia temps que anàvem al darrere perquè vinguessin al Festigàbal, com Los Ganglios, que toquen poquíssim a Barcelona, Les Sueques, que després d’aquest concert pararan abans de tornar a l’estudi, o Da Souza, on hi ha dos treballadors del bar. Totes aquestes coses el fan molt especial.

¿Un any després ja es pot dir que va ser un èxit el pas de la plaça Rovira a la Sedeta?

Al lloc nou hi estem perfectament i tenim la intenció que duri molt temps més. Per distribució de l’espai i mida, ens sembla ideal.

stats