Cultura
Cultura 04/05/2011

Ricardo Muti, premi Príncep d'Astúries de les Arts 2011

El director d'orquestra recollirà el premi al Teatre Campoamor d'Oviedo a l'octubre. Entre els candidats destacaven Jordi Savall, Jaume Plensa, els grups humorístics Monthy Python i Les Luthiers, i el cineasta Wong Kar-Wai

Efe
1 min
Ricardo Muti dirigint la Filharmònica de Viena

OviedoEl director d'orquestra italià Ricardo Muti, que va ser durant vint anys al capdavant de l'Orquestra Filharmònica della Scala de Milà, és el nou premi Príncep d'Astúries de les Arts del 2011, segons han anunciat a EFE fonts de la Fundació que otorga els guardons. El jurat ha valorat "la seva trajectòria de dimensió universal vinculada als millors teatres del món".

Muti, nascut a Nàpols el 1941, havia estat candidat al premi en altres ocasions i en l'edició del 2010 va quedar finalista, tot i que la votació final va premiar l'escultor Richard Serra. El músic i compositor, que a l'actualitat dirigeix la Simfònica de Chicago, també ha encapçalat l'Orquestra de Londres i la de Filadèlfia. On més se'l recorda és a Milà, on va ser titular de l'orquestra de 1986 i 2005.

El de les Arts és el primer Príncep d'Astúries de la XXXIa edició que es resol. Entre les trenta-cinc candidatures destacaven els grups humorístics Monthy Python i Les Luthiers, els cineastes asiàtics Wong Kar-Wai i Hayao Miyazaki, el musicòleg Jordi Savall, l'escultor Jaume Plensa, el cineasta Carlos Saura, el director d'òpera Ricardo Mutti, els arquitectes Herzog & De Meuron, la pintora Paula Rego, el Ballet Nacional de Georgia i el dissenyador industrial Philippe Stark, entre d'altres.

El premi Príncep d'Astúries de les Arts, valorat en 50.000 euros i una escultura de Joan Miró, s'entregarà a l'octubre al Teatre Campoamor d'Oviedo.

stats