Cultura 02/08/2021

Mor Carmelo Martínez, cantant de La Década Prodigiosa i 'Made in Spain'

Va estar vinculat a la banda fins al 1989, després de fer l'11è lloc a Eurovisió

Ara
1 min
Carmelo Martínez

BarcelonaCarmelo Martínez, el cantant de La Década Prodigiosa, el grup que va representar Espanya al Festival d'Eurovisió del 1988 amb el tema Made in Spain (La chica que yo quiero), va morir ahir diumenge, segons informa la discogràfica Sonogrand Music. Martínez es va incorporar a la formació –que d'entrada només havia d'enregistrar un disc amb un popurri de temes dels anys 60– quan va esclatar el seu èxit, que es va aprofitar per crear una banda que fes gires i més discos.

La cançó Made in Spain (La chica que yo quiero) va aconseguir l'onzè lloc, amb 58 punts, al Festival d'Eurovisió del 1988, que va tenir lloc a Dublín. Martínez va ser una de les dues veus principals, perquè només hi van deixar participar sis dels vuit integrants de la banda, que feien les veus i la coreografia. La Década Prodigiosa, que va néixer el 1985, reunia en els seus discos cançons d'èxit de dècades passades. Martínez va estar vinculat al grup fins al 1989, però la banda ha seguit activa fins avui, amb diversos intents de tornar a Eurovisió. En l'actualitat era productor d'El Guateque de la Década, un grup de música electro-vintage.

"Després d'un any dur plantant cara a un càncer de pulmó, malauradament no l'ha pogut superar, i la família d'El Guateque, Latrama Planners i Sonogrand Music ens quedem orfes de qui ha estat un referent per a tots nosaltres. Tot l'afecte a la seva família en aquests difícils moments, i un petó gegant al cel per al nostre ros de La Década", afegeix per la seva banda Latrama Planners, agència que també treballava amb Martínez.

stats