Cultura 11/12/2017

Els Mossos carreguen contra els manifestants a Lleida

Més d'un centenar de persones es manifesten en contra del retorn de les obres a Sixena

Pere Gilart / Imma González / Gerard Martínez / Abel Pujol
1 min

LleidaLa imminent sortida de les obres de Sixena del Museu de Lleida ha comportat aquest dilluns al matí escenes de tensió entre els Mossos d'Esquadra i desenes de manifestants que reclamen que les obres no surtin cap a l'Aragó després que la Guàrdia Civil s'hagi personat aquesta matinada per endur-se-les.

Una part dels manifestants han abandonat la porta del museu i han tallat la rambla d'Aragó, i hi hagut moments de tensió entre ells i els Mossos. La rambla d’Aragó continua tallada al trànsit i al pas de vianants, i la ciutadania i alguns dels responsables polítics continuen esperant sota la pluja el trasllat de les obres cap a Sixena. A primera hora s'han viscut unes escenes de tensió que, a mesura que ha anat passant el temps, han anat a més i han provocat les primeres càrregues policials contra els manifestants.

A l'exterior, entre el centenar de persones que hi ha concentrades s'hi han pogut sentir crits com "Ros dimissió", "No mereixeu la senyera que porteu" i "Tornen les porres" dirigits als agents de la policia catalana.

stats