Teatre
Cultura 30/04/2014

La Mostra de Teatre Amateur de Pineda de Mar s'adapta a les últimes tendències

Més de 500 actors pujaran als escenaris per representar una cinquantena d'espectacles a la cita teatral, que tindrà lloc del 2 al 4 de maig

Ara
1 min

BarcelonaLa programació de la 12a edició de la Mostra de Teatre Amateur de Catalunya, que se celebrarà del 2 al 4 de maig a Pineda de Mar, vol adaptar-se als nous formats i a les actuals tendències teatrals: hi haurà cinc musicals i tres espectacles de carrer. Entre aquests darrers hi haurà adaptacions d'obres internacionals com els mítics 'Dancing Queen!' del musical 'Mamma Mia' o 'Els Productors', del grup GAT El Masnou, basada en la pel·lícula de Mel Brooks. També n'hi haurà de creació pròpia com la del Grup de Teatre Filagarsa de Molins de Rei amb 'Ménage à Trois', que vol trencar el tabú sexual femení, o 'Larissa, una dona de veritat!' del Grup de Teatre d'Ullastrell, que reflexiona sobre els punts més foscos dels clubs de cites.

La Mostra, que comptarà amb la presència de més de 500 actors i una cinquantena de funcions, vol trencar fronteres i avançar cap a la internacionalització amb representacions provinents de França i del Principat de Mònaco, i acollint la reunió anual itinerant del Consell Internacional de Federacions Teatrals de la Cultura Llatina, organisme que aglutina a més de 10.000 entitats de teatre aficionat de països com Itàlia, Canadà, Marroc, França i Tunísia. La cita de teatre se suma als actes del Tricentenari 1714-2014 amb 'Suite Barcelona' (1710-1715), un espectacle poètic que retrata alguns drames personals de la Barcelona assetjada pel bàndol borbònic.

Durant tres dies, Pineda de Mar es transformarà en un escenari teatral. Dotze espais acolliran tot tipus de representacions: teatre de carrer, infantil, musical, de gran i petit format i poesia, entre d'altres. La programació destaca per la gran varietat d'estils, autors clàssics, autors contemporanis i creacions pròpies.

stats