Festivals de Música

El Canet Rock 2024 consolida el canvi generacional amb Julieta, 31 Fam, The Tyets i Figa Flawas

El cartell de la desena edició del festival també inclou Oques Grasses, Ginestà, Miki Núñez, Els Catarres, La Fúmiga i O·Erra

1 min
La cantant barcelonina Julieta.

BarcelonaLa tendència, com diria un tertulià, arribava per quedar-se. Els nous artistes sorgits de les diferents evolucions de les músiques urbanes estaven demanant pas. The Tyets i 31 Fam ja han actuat aquest any al Canet Rock, i hi tornaran el 6 de juliol del 2024 formant part d'un cartell que també inclou Julieta, Figa Flawas i Ginestà. És a dir, es consolida el relleu generacional i estilístic a l'escenari, amb el domini incontestable del pop més ballable, el trap i el reggaeton, que arraconen l'hegemonia anterior, la de les músiques festives associades al so mestís i la del pop que representaven bandes com Els Amics de les Arts i Manel. El temps va fent feina.

Tanmateix, també hi ha noms que han contribuït a construir la història de la segona etapa del festival des del 2014, com Els Catarres i Miki Núñez, o La Fúmiga, hereus de l'escena valenciana impulsada per Obrint Pas i La Gossa Sorda. I com a baula entre tots ells i constituïts com un món a part, Oques Grasses, que l'any que ve preparen un retorn que vol estar a l'altura del final de gira triomfal del disc A tope amb la vida al Palau Sant Jordi.

La programació del Canet Rock 2024 la completen l'incombustible Miquel del Roig, sempre fidel al festival, els mallorquins O·ERRA i La Banda CanetRock, formada per trenta artistes que han passat pel festival i que interpretarà cançons emblemàtiques amb col·laboracions inèdites. Tot plegat, amb el propòsit d'aplegar 25.000 persones el 6 de juliol. Les entrades costen 44 euros (22 euros els menors de 12 anys).

stats