Obituari

Mor la 'cantaora' Thais Hernández als 35 anys

L'artista de Sant Boi de Llobregat havia cantat amb Chicuelo, Sabor de Gràcia, Duquende i Chano Dominguez

1 min
La 'cantaora' Thais Hernández en una imatge d'arxiu.

BarcelonaLa cantaora Thais Hernández, nascuda a Sant Boi de Llobregat, ha mort aquest dimarts als 35 anys, tal com ha informat la família en nom del seu marit, el guitarrista Rafael Fernández. “La gent del flamenc de Catalunya estem de dol, i volem manifestar el nostre dolor profund i el nostre condol, especialment al seu marit”, va dir la penya Antonio Mairena de l’Hospitalet de Llobregat.

“Ens ha deixat una gran artista flamenca, que Sabor de Gràcia va tenir l’honor de tenir com a corista durant tres anys, una feina que va haver de deixar per una maleïda malaltia”, ha afegit el rumber Sicus Carbonell, del grup Sabor de Gràcia.

Thais Hernández va formar part d’un cor rociero abans de dedicar-se plenament al cant flamenc. Quan tenia 22 anys va començar a fer col·laboracions com a corista, una tasca que va desenvolupar també més enllà del flamenc i la rumba, com ara quan va fer de corista de Juan Magán. A més de la col·laboració amb Sabor de Gràcia, va participar en l’espectacle Ópera y flamenco, dirigit pel guitarrista Juan Gómez Chicuelo al Palau de la Música i el Teatre Poliorama. Igualment, va sovintejar els tablaos barcelonins i va cantar amb músics com el pianista Chano Domínguez, el cantaor Duquende, la bailaora Lorena Oliva i el guitarrista Juan Ramón Caro, entre d’altres.

Thais Hernández també va publicar peces de flamenc com Me encantaría i Gracias, i va participar en projectes docents com l’Escola de Flamenc del Taller de Músics.

stats