Art
Cultura 01/09/2015

Els CaixaForum exposaran els fons del British Museum en quatre grans exposicions

Es podran veure a l'Estat peces de la col·lecció del British Museum que rarament surten de Londres. L'acord que han signat La Fundació Bancària La Caixa i el museu suposa una nova aliança internacional després de les del Louvre i el Museu del Prado

Agències
2 min
Caixa Fòrum a Barcelona

BarcelonaLa Fundació Bancària La Caixa i el British Museum han signat un acord de col·laboració que permetrà veure als vuit CaixaForum del territori i de la resta de l'Estat les col·leccions del museu londinenc entre el 2016 i el 2020. Les peces que es podran veure arreu de l'Estat rarament surten de Londres. L'acord amb el British Museum suma una nova aliança internacional de l'Obra social de La Caixa en el terreny artístic, que ja col·labora amb el Museu del Louvre i el Museu del Prado.

La directora adjunta de la Fundació Bancària La Caixa, Elisa Durán, ha destacat que l'aliança és "una fita històrica" que facilita "l'excel·lència" de les exposicions de la fundació. Segons el president del Patronat del British Museum, Sir Richard Lambert, l'aliança, valorada en prop dos milions d'euros, és "única" perquè estableix "una relació que durarà quatre anys" i que permet al museu fer que la seva col·lecció sigui "el més accessible possible al màxim de gent d'arreu del món".

Les quatre grans exposicions que contempla l'acord estaran centrades en l'edat mitjana, la cultura hel·lenística, l'antic Egipte i la cultura fenícia:

1.'Europa medieval: poder i llegat': La mostra farà un recorregut entre el 400 i el 1.500 dC per il·lustrar els esdeveniments, els personatges clau i les ciutats i conflictes que van marcar l'Edat Mitjana. S'analitzaran els reis i el funcionament de la vida cortesana, les guerres i les formacions dels regnes, la vida diària a les ciutats, la relació amb la religió i el llegat que avui tenim de l'època. Es podrà veure al CaixaForum Madrid al 2016. Al de Barcelona, al 2017.

2.'Grècia antiga: atletes, guerrers i herois': Analitzarà obres del fons grec del museu londinenc com armadures, joies, escultures o ceràmiques. La mostra girarà al voltant del tema de la competició a l'antiga Grècia, però no només en el sentit purament esportiu o olímpic, sinó també en la política, les arts escèniques, la música o la guerra. Als CaixaForum Barcelona, CaixaForum Palma i altres CaixaForums, al 2018.

3.'Faraons: reis d'Egipte': Repassarà a través del fons del Museu Britànic, un dels més prestigiosos del món en aquest camp, els rituals, els símbols i les ideologies dels faraons. L'objectiu és mostrar als visitants a través de 130 peces icòniques aspectes poc coneguts dels faraons. Als CaixaForum Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, 2019-2020.

4. Exposició sobre la cultura fenícia: En procés de creació.

El British Museum, fundat l'any 1753, va ser el primer museu públic nacional del món i rep anualment sis milions de visitants. La seva col·lecció inclou més de vuit milions de peces que resumeixen dos milions d'anys d'història i cultura humana.

stats