Música
Cultura 29/01/2013

Ovidi Montllor tindrà un carrer a Alcoi divuit anys després de la seva mort

L'Ajuntament programa diferents activitats en record del cantant i descobrirà una placa a la façana de l'edifici on va néixer

Acn
2 min
Presentació a Alcoi dels actes d'homenatge a Ovidi Montllor / ACN

AlcoiL'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat canviar el nom del passeig del Viaducte de la ciutat pel de passeig Ovidi Montllor en record de l'artista, mort fa 18 anys. Al jardí del passeig s'instal·larà l'Espai Ovidi, on hi haurà una escultura dedicada a l'artista, així com una biografia i textos sobre l'Ovidi i el cinema, el teatre, la poesia i la música. Coincidint amb la data del 71è aniversari del seu naixement, el 4 de febrer el consistori descobrirà una placa commemorativa a l'edifici on va néixer. En aquesta mateixa línia la companyia teatral alcoiana La Dependent ha presentat dues produccions teatrals que comptem amb el suport municipal: 'Homenatge a T' i 'Un quart amb l'Ovidi'.

El consistori ha iniciat una sèrie d'actes que coincidiran amb el 18è aniversari de la seva mort, el 10 de març, i el 71è del seu naixement. Aquest mateix dissabte, 2 de febrer, es descobrirà una placa commemorativa a la casa on va néixer i viure l'Ovidi, ubicada al carrer Sant Joan de Ribera del mateix Viaducte. La placa serà descoberta per qui va ser el seu gran company sobre l'escenari, el guitarrista Toti Soler, juntament amb la família del cantant i actor, en un acte que comptarà amb una breu intervenció del cantautor Hugo Mas i del poeta David Peidro. Aquest mateix dissabte, a les 21 hores, el Teatre Calderón acollirà un concert de Toti Soler.

Al mes de març tindrà lloc un acte en què s'inaugurarà el passeig Ovidi Montllor, i també s'inaugurarà l'escultura 'Faré vacances', que l'artista plàstic alcoià Antoni Miró dedica a la memòria del seu amic Ovidi Montllor. Es tracta d'un monument que s'instal·larà al mateix passeig i que presidirà el denominat 'Espai Ovidi',

L'alcalde de la ciutat, Toni Francès, ha destacat a través d'un comunicat que Alcoi compleix amb el deute que tenia amb l'Ovidi. "Ho farem de la millor manera possible: no només donant-li un carrer al seu poble, sinó també fent cultura, creant cultura que vaja més enllà de la nostra ciutat, i que contribuïsca a regenerar la cultura del País Valencià", diu Francès.

D'altra banda, el gerent de la companyia teatral La Dependent, Joanfra Rozalén, va presentar dues produccions teatrals dedicades a Ovidi Montllor, que compten amb el suport de l'Ajuntament alcoià. Es tracta d''Un quart amb l'Ovidi' i 'Homenatge a T'. El primer és un muntatge que s'estrenarà al mes de març i s'adreça a públic escolar d'infantil i primària; el segon és una ambiciosa producció sobre un text de Jordi Botella, amb música de Moisés Olcina i audiovisuals de Xavier Cortés.

stats