Cultura 23/03/2021

El Palau de la Música reimpulsa el projecte social i estrena la producció audiovisual 'Carmina Burana'

La iniciativa Palau Vincles busca crear xarxa amb entitats d'intervenció, administracions públiques i sector privat

Ara
2 min
Una imatge de la producció del 'Carmina Burana'.

BarcelonaLa Fundació Orfeó Català - Palau de la Música Catalana potencia el seu projecte social amb Palau Vincles, reformulant les seves línies d’actuació i el seu nom, tal com informa l'ACN. Fins ara anomenat Clavé XXI, Vincles té com a objectiu fomentar la inclusió social a través de la pràctica musical i coral d’infants i joves en zones o situacions vulnerables. Ara pren una altra dimensió amb la promoció de la creació de xarxes amb altres entitats d'intervenció, administracions públiques i sector privat.

El primer dels projectes és el concert de Carmina Burana, que havia de celebrar-se l'1 de febrer amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i la participació de 370 nens i nenes del projecte social a la Sala de Concerts. Tanmateix, atenent a les limitacions a causa del covid-19, la participació d’aquests cors al concert en directe es va haver de cancel·lar. Amb la voluntat d’adaptació a les circumstàncies i d’oferir als participants una nova oportunitat de créixer, així com també de donar visibilitat al projecte social, s’ha fet una producció audiovisual amb l’enregistrament del concert del dia 1 de febrer (només el Cor Jove) i amb la intervenció dels diversos cors de Palau Vincles des de les escoles i els centres oberts respectius. El resultat és un producte audiovisual plural que s’estrenarà el 28 de març, a les 11.15 h, al programa Diumenge, concert de TV3 i a www.palaudigital.cat.

Els més de 370 nens i nenes que participen en aquesta producció provenen de 28 corals (4 d’escoles, 6 de centres oberts i les dues formacions centrals de Palau Vincles). Han estat més de dos mesos d’enregistraments als centres, en una producció que ha suposat una "nova il·lusió i empoderament per als cantaires", que han vist com el ritme d’assajos i de concerts s’ha vist afectat per la pandèmia. Palau Vincles compta amb el patrocini de Grifols, Fundació La Caixa i Fundació Gandara. A més, la Fundació Caixa d’Enginyers col·labora amb el Cor Juvenil Palau Vincles.

stats