Memòria històrica
Cultura 20/03/2014

Una nova associació demana el retorn dels documents enviats "il·legalment" a Catalunya

El propòsit de 'Salvar el Archivo de Salamanca' és "vetllar per la conservació del patrimoni històric documental espanyol", especialment tot allò relacionat amb l'arxiu de la Guerra Civil Espanyola i de la Memòria Històrica

Europa Press
1 min
Alguns dels "papers de Salamanca"

SalamancaLa seu de l'Ateneu de Salamanca ha estat l'escenari de la presentació pública de l'associació 'Salvar el Archivo de Salamanca', que neix amb la voluntat de "lluitar" perquè tornin al Centre Documental de la Memòria Històrica els documents que es van enviar "il·legalment" a Catalunya.

El col·lectiu ha estat fundat per l'investigador Policarpo Sánchez, l'experta en arxius Margarita Corrionero i l'expublicitari José Luis Ingelmo. L'investigador Policarpo Sánchez ha assenyalat que aquesta iniciativa ha començat "sense diners i sense mitjans" però amb la "ferma intenció de complir la legalitat" pel trasllat dels documents de la Generalitat a Salamanca.

Segons han explicat els socis fundadors de l'associació, la finalitat és "vetllar per la conservació del patrimoni històric documental espanyol", especialment tot allò relacionat amb l'arxiu de la Guerra Civil Espanyola i de la Memòria Històrica. La setmana vinent l'associació iniciarà una recollida de firmes a través d'Internet pel retorn dels papers a Salamanca. Els socis han assegurat que "cares conegudes" del món de la cultura se sumaran al projecte.

stats