Cultura 17/12/2019

Pedro Almodóvar, semifinalista als Oscars

'Dolor y gloria' passa la selecció de les 10 pel·lícules internacionals

Ara
1 min
Antonio Banderas en una escena de Dolor y gloria, que representarà Espanya als Oscars.

BarcelonaDolor y gloria continua a la cursa dels Oscars: la pel·lícula autobiogràfica de Pedro Almodóvar ha passat el tall de les 10 escollides entre les 91 candidates d'arreu del món en la categoria de millor pel·lícula internacional. Les finalistes es faran públiques al gener després de la gala dels Globus d'Or, en què Dolor y gloria està nominada en la mateixa categoria.

Per al germà del cineasta i productor Agustín Almodóvar, la selecció és "un pas petit en la cursa cap a l'Oscar però un gran pas per a la cinematografia espanyola", ja que és l'única de les 10 seleccionades en llengua espanyola. La pel·lícula també és semifinalista en la categoria de millor banda sonora, d'Alberto Iglesias.

Les semifinalistes a l'Oscar juntament amb Dolor y gloria són la francesa Els miserables, la polonesa Corpus Christi, la coreana Paràsits, guanyadora de la Palma d'Or al Festival de Canes i la principal rival d'Almodóvar, la txeca L'ocell pintat, la russa Beanpole i la senegalesa Atlantics. També Truth and justice, d'Estònia, l'hongaresa Those who remained, i Honeyland, de Macedònia.

Pedro Almodóvar té dos Oscars, el de millor pel·lícula de parla no anglesa per Todo sobre mi madre (1999) i el de millor guió per Hable con ella (2002).

stats