CULTURA
Cultura 26/12/2011

120 figurants i 250 persones participen al segon pessebre vivent més antic de Catalunya

El barri de Magraners de Lleida va celebrar el dia de Nadal la primera representació del seu pessebre vivent, que es representa des del 1963. El dia de Sant Esteve es podrà veure el pessebre de 18 a 20 h

Acn
1 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, la tinenta d'alcalde Montse Parra i els regidors Fèlix Larrosa, Josep Barberà i Cristina Torrent / ACN

LleidaEl barri de Magraners de Lleida va celebrar diumenge, el dia de Nadal, la primera representació del seu pessebre vivent, el segon més antic de Catalunya que es representa des del 1963. Fins a 120 figurants participen al pessebre, que arriba enguany a la 47a edició i inclou 39 escenes diferents. Aquesta tradicional representació compta amb 39 escenes i 120 figurants, i s'ha organitzat amb la participació de més de 250 persones.

Les representacions del pessebre, organitzat per l'associació cultural i ecològica l'Hangar, se celebren també aquest dilluns, coincidint amb Sant Esteve, de 18 a 20 h.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat l'escenificació, que es coneguda també pel seu vessant ecològic. Una de les novetats d'enguany del pessebre de Magraners són dues construccions ecològiques que s'han fet amb bales de palla per representar el Palau del Rei Herodes i un estable. El Pessebre Vivent Ecològic dels Magraners es fa reutilitzant materials i es construeixen les diferents escenes amb diferents elements, com 125.000 tetrabrics, 9.000 llaunes, ampolles de plàstic, palets de fusta o contenidors de suro, entre altres.

stats