LLIBRES
Cultura 15/06/2011

Set Magnífics que allarguen la vida dels llibres

Un grapat d'editorials independents catalanes crea la col·lecció Portàtil sota la consigna d'evitar que la literatura caigui en l'oblit

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Set editorials independents catalanes –Angle, Cossetània, Base, Bromera, Meteora, Símbol i Viena– han sumat esforços per crear Portàtil, la nova col·lecció de llibres de butxaca que comença amb una quinzena de títols d'autors tan diferents com Zygmunt Bauman i Isabel-Clara Simó. Els artífexs d'aquest projecte han explicat avui que intentaran introduir-se "en un mercat difícil, tot i que encara amb espai", amb llibres de temàtiques molt diverses: des de la novel·la negra a l'assaig o el llibre de cuina.

"El sector necessita allargar la vida del llibre, perquè per la dinàmica editorial un títol que funciona desapareix després de sis mesos –ha assenyalat Jordi Fernando, de Meteora, referint-se a l'actual situació de crisi–. "És una vida molt curta, especialment per a editorials mitjanes i petites com les nostres". Amb Portàtil, les set editorials, obertes a que altres s'apuntin al projecte, volen buscar-li “una segona vida al llibre”.

Amb preus que van dels 8,5 als 15 euros, la idea és realitzar dos grans llançaments a l'any, amb una trentena de títols en total. Els primers que es podran trobar a les llibreries són Foc latent, de Lluïsa Forrellad; Un altre món, d'Aracadi Oliveres; La cuina de l'àvia Remei; 100 mites de la ciència, de Daniel Closa; Homes, d'Isabel-Clara Simó; La casa de gel, de Joan Pons; Els turmentats, de John Connolly; Cartes a Clara, d'Agustí Pons; El gratacel, de Màrius Sempere, i L'exili violeta, de Marta Pessarrodona.

stats