Cultura 18/03/2015

La rumba catalana presentarà candidatura a Patrimoni Cultural de la Humanitat

La proposta està impulsada per la Setmana de la Rumba Catalana, al costat de l'ESMUC i la representació a Barcelona de la Comissió Europea

Europa Press
1 min
Peret a les festes de la Mercè del 2013 / CÈLIA ATSET

BarcelonaLa Setmana de la Rumba Catalana, juntament amb l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) i la representació a Barcelona de la Comissió Europea impulsaran la candidatura de la rumba catalana per ser reconeguda com a Patrimoni Cultural de la Humanitat per la Unesco. El pròxim 28 de març, diferents experts reconeguts participaran en una taula rodona per aportar estratègies d'impuls a la rumba catalana i a la seva candidatura, segons ha comunicat l'Esmuc aquest dimarts.

El debat estarà protagonitzat per l'etnomusicòleg i director del Museu de Música de Barcelona, Jaume Ayats; el president de la Fundació Privada Taller de Músics, Lluís Cabrera; l'antropòleg i secretari de l'Associació Foment de la Rumba Catalana (Forcat) i l'etnomusicòloga i professora del Conservatori del Liceu, Maria Jesús Castro.

Peret Reyes & Tato completaran l'acte amb un espectacle conjunt en primícia, juntament amb el grup Sona9 finalitzarà la jornada amb un concert a la sala Apolo de Barcelona.

stats