Cultura 09/10/2017

El projecte del futur Museu Thyssen sortirà d'un concurs

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols preveu que el centre d'art obri l'any 2020

1 min
Carmen Cervera amb una de les obres de l'exposició permanent a l'Espai Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, el 15 de juliol del 2017

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha tret a concurs el projecte del futur Museu Thyssen, que tindrà la seu al monestir del municipi. L'equipament tindrà un fons de 400 obres de pintura catalana dels segles XIX i XX, totes procedents de la col·lecció de Carmen Thyssen.

Després de la signatura de l'acord amb Thyssen aquest estiu, la licitació del projecte suposa el primer pas administratiu en ferm perquè part del monestir de Sant Feliu de Guíxols sigui un futur centre d'art. La redacció del document surt a concurs per 121.000 euros, i segons l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, es vol tenir enllestit abans de l'estiu vinent i que pugui obrir les portes l'any 2020. El pròxim pas serà tirar endavant l'obra de reforma i la museïtzació de l'espai, que es calcula que suposarà una inversió de 6 milions d'euros.

Segons ha dit el regidor d'Urbanisme, Josep Saball, el document també incorporarà un estudi arqueològic i un de geotècnic de l'espai, que es faran al llarg d'aquestes pròximes setmanes. En l'acord a què van arribar Carmen Thyssen i l'Ajuntament, la baronessa cedeix gratuïtament les obres durant 20 anys. Entre els quadres que s'exposaran hi ha 'La catedral dels pobres', de Joaquim Mir, i 'Interior a l'aire lliure', de Ramon Casas.

El nou museu s'ubicarà en un edifici de nova construcció que enllaçarà amb la primera planta del monestir del municipi del Baix Empordà. La col·lecció permanent tindrà 130 quadres i hi haurà exposicions temporals amb unes 40 obres.

stats