Cultura 15/04/2016

Raimon torna a casa per la porta gran (i per partida doble)

El cantautor tancarà l'Any Raimon en un concert al Palau de la Música de València després de la invisibilitat que ha patit durant 20 anys

Carles Algué
2 min
Raimon, en una imatge d'arxiu, durant un recital celebrat al Palau de la Música Catalana. / PAU CORTINA / ACN

BarcelonaL'últim concert que Raimon va fer al Palau de la Música de València va ser el març del 1997. Des de llavors, el cantautor només havia actuat al País Valencià de la mà d'universitats o d'entitats i col·lectius privats. Han calgut 19 anys i un canvi de govern perquè el cantant de Xàtiva pugui tornar a actuar a casa seva amb el suport de les institucions públiques. I ho farà per la porta gran.

La Consellera de Cultura valenciana, Glòria Tello, ha firmat una carta de compromís amb el cantautor perquè l'últim concert de la gira 'Raimon a casa' sigui al Palau de la Música de València el 17 de desembre. "Estem treballant en un projecte especial per al Palau, que ens fa molta il·lusió, també a Raimon, i que serà diferent a la resta de concerts de la gira", ha avançat Tello, que també és presidenta de l'auditori.

"Veure Raimon al Palau mai hauria d'haver estat una excepció"

"Veure grans referents de la nostra cultura, com Raimon, al Palau mai hauria d'haver estat una excepció". Així, Tello ha donat a entendre les traves amb les quals s'han trobat alguns artistes a l'hora d'actuar al seu territori durant les legislatures del PP. "En deu mesos hem revertit la invisibilitat de molts professionals valencians", explica la consellera.

Segons Tello, des de l'equip de govern es veuen amb "l'obligació i voluntat d'ajudar-los, donar-los suport i fomentar i divulgar la seva producció cultural". Per això, a més dels actes de l'Any Raimon, la consellera també ha destacat altres iniciatives que han dut a terme des del govern, com l'homenatge a Ovidi Montllor, l'obertura i clausura del MICE o concerts socials.

L'Any Raimon

El concert al Palau de la Música serà el colofó final de la gira 'Raimon a casa', patrocinada per la Generalitat Valenciana, que va arrencar el passat 9 d'abril a Elda i aquest cap de setmana (15, 16 i 17 d'abril) el portarà al Teatre Principal de València. Els nombrosos concerts que el músic farà al seu territori són el nucli principal dels actes de commemoració de 'L'Any Raimon', que també inclou l'edició d'un llibre didàctic sobre la seva obra i una exposició.

En una entrevista a l'ARA, Raimon va reconèixer que ja comença a pensar en la jubilació: "No crec que duri gaire com a cantant. Com a persona tampoc ho sé, però com a cantant arribarà un moment... Tinc cada vegada més dificultats per fer cançons, en el sentit que estripo més que salvo. Potser m’he fet massa exigent, jo què sé... No és immediat, però ja ho veig més a prop. De fet, hi ha una cançó que canto i la vaig fer el 2011 que comença amb: "Tinc més records que projectes...".

stats